10 iPhone приложения за Домашна Автоматизация

Здравейте приятели. Както всички сте наясно вече, живеем във век на високите технологии. Това е векът, в който всичко може да стане възможно и вие бихте си казали ами, защо не? Представете си обаче как би реаргирал прадядо ви или прабаба ви, когато и кажете, че можете да и се обадите от някоя магистрала с телефон без кабел, а камо ли, че можете да управлявате уредите, осветлението у дома си чрез мобилиния си телефон! Честно казано до скоро доста от нас бихме гледали с широко ококорени очи, ако бяха ни казали това :) . Но ето, вече сме 2010 година и да правиш разни чудати неща вече не е просто една фантазия, а факт. Понеже доста от хората вече разполагат с iPhone в джоба си, днес ще ви предложа 10-тина приложения, с които можете да управлявате вашия цифров дом.

1. CF iViewer – безплатно

iViewer е приложение за iPad, iPhone и iPod touch, което ви дава възможност да контролирате всяко едно хардуерно устройство или софтуер с възможности за TCP/IP или UDP Socket комуникация.

Една от многото функции на iViewer е контрола на вашия умен дом. Чрез това приложение вие можете да контролирате системи за домашна автоматизация като Crestron, AMX, Control4 и др.

С iViewer вие имате пълна двупосочна комуникация и контрол на вашата система за домашна автоматизация. Възможен пълен контрол над осветление, завеси, климатизация, аудио и видео и т.н.

Повече информация за iViewer

2. iSGUI home automation – безплатна

Без значение дали се намирате вкъщи или около вашия дом или някъде в някой край на света, вие можете само с няколко клика да контролирате вашата система за домашна автоматизация от TELETASK. Чрез iSGUI и вашия iPhone или iPod touch и свързаност Wi-Fi или GPRS или Edge или 3G, вие ще имате пълен контрол и мониторинг на ставащото вкъщи.

Още информация за iSGUI Home Automation

3. Indigo Touch - безплатна

Indigo Touch е iPhone, iPad и iPod touch оптимизирано приложение за отдалечено контролиране на осветление, устройства, климатизация и вентилация, както и щорите във вашия дом. За да имате контрол трябва да имате инсталиран софтуерът за домашна автоматизация Indigo v4.1+, за да може да комуникира със INSTEON и X10 съвместими устройства. Сега вие можете да нагласите вашия домашен термостат, да пуснете щорите, да спрете осветлението от всеки един край на света.

Демо на Indigo Touch:

YouTube Preview Image

Още информация за Indigo Touch

4. Life|ware - безплатна

Приложението за домашна автоматизация Life|ware е дори по-добро. Вие можете да контролирате вашия Life|ware свързан дом чрез вашия iPhone или iPod touch.

Вашият iPhone или iPod touch е вече напълно функционален Life|ware клиент с пълна двупосочна функционалност и е едно елегантно и евтино решение за тъч скрийн. Вече имате уникален начин да управлявате вашата мултимедия /музика, филми, телевизия, осветление, термостати, охранителни системи, камери и всякакви други устройства във вашия дом.

Още информация за Life|ware

5. iVisu – безплатна

Контролирайте вашия дигитален дом само с върха на вашите пръстчета. iVisu автоматично взема наличните възможности за контрол директно от вашата automationNEXT MMCore-базирана система за домашна автоматизация и ви дава възможност например да усилвате и намаляте силата на осветлението във вашия дом, да контролирате щорите или да виждате състоянието на всяко едно устройство без значение каде се намирате.

Още информация за iVisu

6. iAutom8 – Home Automation – $13.99

iAutom8 е приложение за домашна автоматизация за потребителите на трансмитерите и системите за домашна автоматизация RFXCom като тези предлагани от HomeEasy.

Комбинирано с безплатен акаунт на HomeAutom8.com и RFXCom трасмитер вие можете да контролирате всяко едно електронно устройство във вашия дом, използвайки вашия iPhone без да има нужда винаги да сте на вашия компютър. Също така е без значение дали се намирате вкъщи или сте някъде навън, за да контролирате вашето осветление, отопление, система за сигурност или електрически устройства, стига да имате достъп до интернет.

HomeAutom8.com и iAutom8 могат да контролират всяко електронно устройство чрез RFXCom трансмитер, също така включва HomeEasy, X-10, ARC Tech, Harrison и Flamingo & Koppla.

Демо на iAutom8:

YouTube Preview Image

Още информация за iAutom8

7. Domotics – $0.99

Domotics или по-известен като ‘домашна автоматизация’ е процес за подобряване на вашия дом, който го прави по-сигурен, умен и много по енергиино ефективен. Това ръководство ви води стъпка по стъпка към създаването на своя система за домашна автоматизация. Това приложение е фокусирано върхо осветлението и RFID технологиите.

Още информация за Domotics

8. Control4 My House – безплатна

Control4 My Hose е цялостно решение за вашето домашно аудио, видео, осветление, система за климатизация и отопление директно от вашия iPhone или iPod Touch. Това приложение изисква да имате системата за домашна автоматизация Control4. Повече информация за системата можете да намерите на сайта на производителя www.control4.com

Още информация за Control4

9. Intelliremote – безплатна

Intelliremote за iPhone/iPod Touch е стандартно iPhone приложение, което ви позволява да контролирате отдалечено своя Windows компютър за домашно кино. Тъй като iPhone използва мрежова връзка, а не инфра червен порт за комуникация, това ви дава възможност да управлявате вашето домашно кино дори и извън вашия дом.

Демо на Intelliremote:

YouTube Preview Image

Още информация за Intelliremote

10. Crestron Mobilе – безплатна

Crestron е лидер в домашната автоматизация, контролирането на мултимедийни системи и системи грижещи се за околната ни среда директно от тъч панели или устройства, които поддържат web като iPhone примерно.

Още информация за Crestron Mobile

За Финал

Надявам се, да съм бил полезен. Ако знаете или използвате други приложения, можете да ги пуснете в коментарите.

Публикувано в Домашна Автоматизация, Софтуер с етикети , , , . Постоянна връзка.

3 коментара по 10 iPhone приложения за Домашна Автоматизация

  1. mehmed каза:

    това е интересно .имаме айфони .аз съм елтехник в строителството .ами дайте информация за как да ги закачим и какви устройства да купим колко струват някакви параметри че тия програмки да работят .има ли ги в българия

  2. Harry каза:

    Very good article, thanks for all informations !

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>